Skip to content

Top 7 Sociale Media Platforms

En weet je wat nou zo leuk is? Onderstaande sociale platforms zijn allemaal gratis te gebruiken. Indien je wilt adverteren zijn hier natuurlijk wel kosten aan verbonden. 

1. WhatsApp

WhatsApp is een mobiele app voor instant messaging te gebruiken op de smartphone of via de computer. Met een internetverbinding kun je chatten, digitale foto’s versturen, geluids- en video-opnamen of documenten delen of GPS-coördinaten doorsturen. Bellen kan via IP-telefonie.

2. Facebook

Facebook is oorspronkelijk bedoeld als platform waar studenten met elkaar kunnen communiceren. Inmiddels is het openbaar toegankelijk vanaf 13 jaar. Je kunt berichten en video’s met elkaar delen en op deze manier contact houden.  

3. YouTube

YouTube is een website waar gebruikers kosteloos video’s kunnen publiceren en voorzien van advertenties kunnen bekijken. 

4. Instagram

Instagram is onderdeel van Facebook en is een website en gratis mobiele app om digitale foto’s en video’s met een speelduur tot 60 sec uit te wisselen. 

5. Tik Tok

TikTok is een socialemedia- app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. De filmpjes kunnen een lengte hebben van 3 tot maximaal 30 sec.

6. LinkedIn

LinkedIn is een online sociaalnetwerksite gericht op de zakelijke markt. Een fijn platform om te netwerken en op de hoogte te blijven van zakelijke contacten. 

7. Pinterest

Pinterest is een sociaalnetwerksite en functioneert als een digitaal prikbord. De gebruiker kan afbeeldingen “pinnen” en vervolgens op een aangemaakt “bord” bewaren. 

Blog Top 7 sociale media platforms

Wil je op de hoogte blijven? Laat je naam en e-mailadres achter.

Marja van den Brink- de Groot

Marja van den Brink- de Groot

Organiseren en regelen zit in haar bloed. Haar enthousiasme en interesse maken haar een toegankelijke Virtual Assistant.

Gerelateerde berichten:

Volg mij op Facebook